Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vīru folkloras ansambļa “Musikeli” no Gruzijas koncerts

16.11.2023 @ 19:00 - 20:30

€10

16.novembrī plkst. 19.00 uz koncertprogrammu “Šī pasaule kā durvis vaļā” Kocēnu Kultūras namā aicina vīru folkloras ansamblis “Musikeli” no Gruzijas. Koncertā būs dzirdamas dziesmas no dažādiem Gruzijas reģioniem, kā arī pavisam nedzirdētas apdares, baznīcu dziedājumi un jau zināmās un iemīļotās gruzīnu dziesmas.

Ansambļa “Musikeli” koncertā gruzīnisko noskaņu un atmosfēru papildinās gruzīnu virtuves saldās un sāļās uzkodas, ko varēs iegādāties klāt pie vīna glāzes. Tās gatavos Gruzijas mīļotāja un autentisko garšu pazinēja Lana, kuras gatavotos gruzīnu ēdienus šovasar ikviens varēja baudīt mājas kafejnīcu dienās Koknesē un Igo mūzikas un mākslas centrā “Ceplis”.

Ansamblis “Musikeli” dibināts 2019.gadā, šobrīd tā sastāvā ir seši dziedātāji no Gruzijas reģiona – Mengrēlijas. Ansambļa vadītājs ir Dimitri Kakulia. Galvenais ansambļa mērķis ir saglabāt autentiskumu un vienkāršo dziedāšanas manieri, izpildot senās gruzīnu dziesmas, kuras mūsdienās vairs nav dzirdamas tradicionālo gruzīnu ansambļu izpildījumā.

Ansamblis “Musikeli” bijis daudzu festivālu dalībnieks un piedalījies dažādos Gruzijas televīzijas raidījumos. 2022.gadā ansamblis “Musikeli” uzvarēja Gruzijas nacionālajā festivālā.
Šī gada sākumā ansamblim “Musikeli” bija pirmie koncerti ārpus Gruzijas – martā “Musikeli” dziedātāji ar savām balsīm priecēja klausītājus Latvijā un Lietuvā, bet maijā viesojās Lielbritānijā.
Latvijas dzimšanas dienas mēnesī, novembrī, ansamblis atkal viesosies Latvijā, lai ar īpašu svētku programmu priecētu savus klausītājus Kocēnos.

Biļete: 10 EUR. Biļetes – “Biļešu Paradīzē”: https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/132166 un pirms pasākuma – Kocēnu Kultūras namā.

Details

Date:
16.11.2023
Time:
19:00 - 20:30
Cost:
€10
Website:
https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/132166

Venue

Kocēnu kultūras nams
Alejas iela 3
Kocēni,
+ Google Map
Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux