Aicinām apskatīt Evitas Strāderes izstādi “Mans mandalu ceļš”

Līdz 3.novembrim aicinām apskatīt Evitas Strāderes izstādi “Mans mandalu ceļš” Valmieras Kultūras centrā.
Evita Strādere pastāstīja, ka pirmā mandala tapusi 2018.gada vasarā Vaidavas ezera krastā. “Tolaik pat iedomāties nevarēju, ka tas izveidosies tik nopietni un ieņems svarīgu vietu manā dzīvē. Par darbu eksponēšanu izstādēs pat nebiju iedomājusies sapņot. Bet te nu esmu, ar trešo savu darbu izstādi dzimtās pilsētas kultūras telpā.
Tulkojot no sanskrita – mandala nozīmē “aplis”, kā simbols dievišķai harmonijai, Absolūtam, Radītājam, Dievam. Nu jau sesto gadu studēju sakrālo ģeometriju, kas ir ezotēriska mācība par visuma kārtību, par cilvēku, par dabu, par enerģijām, par pasauli, kas nav maņām tverama un prāta dabai līdz galam izprotama. Izstādes apmeklētāju apskatei piedāvāju arī dažas no jantrām – sakrālās ģeometrijas svētzīmējumiem ar daudzu tūkstošu gadu senu vēsturi. Arī citas sakrālās ģeometrijas diagrammas un musturi pārliecinoši ienākuši manos darbos, piešķirot tiem jēgpilnības sajūtu, sava veida enerģētiskus vēstījumus.
Šajā laikā esmu iepazinusi dažādus mandalu veidus: punktiņu mandalas dažādos variantos, Gaismas mandalas, dziju mandalas, skaņu mandalas, ziedu un smilšu mandalas un pat mandalu dejas. Un visas kā viena mūs ved uz iekšēju harmoniju, pašizziņu un pašizpratni.. Izstādē piedāvāju mandalas dažādās interpretācijās un tehnikās.”
Foto: Edmunds Mitenieks
Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux