Loading Events

« All Events

Markku Lepistö & Mikko Helenius – akordeons un ērģeles

29.11.2024 @ 19:00 - 20:00

€25

Šī gada 29. novembrī plkst.19.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā ar koncertu “Bellows and Pipes” koncertēs ievērojamais somu akordeonists Markku Lepistö. Duetā ar ērģelnieku Mikko Helenius abi mūziķi atskaņos programmu no albumiem “Bellows and Pipes” (burtiski “Plēšas un stabules”), “Silta” (“Tilts”) u.c.
Sv. Sīmaņa baznīcas izcilajā akustikā koncerts “Bellows and Pipes” izskanēs kā gaismas un cerības vēstnesis Adventes laiku sagaidot.
Markku Lepistö un Mikko Helenius tiek uzskatīti par mūsdienu Somijas mūzikas izcilībām, katrs ir ne tikai virtuozs sava instrumenta spēles meistars, bet arī brīvi jūtas visdažādākajos mūzikas stilos un veikli iekļauj tos savā repertuārā.  Lepistö ir ievērojams Somijas un ziemeļu tautas mūzikas akordeonists, bet Helenius ir ne tikai pieprasīts koncertu un baznīcas ērģeļu mūzikas izpildītājs, bet arī lielisks bandoneonists.
Somijas mūzikas kritiķi šo duetu raksturo šādi: “Saliekot kopā akordeonu un ērģeles, rezultāts varētu būt šausminošs, bet šis duets ir kaut kas fantastisks” (Veijo Murtomeki “Helsingin Sanomat”). Dueta albumi guvuši plašu ievērību gan Somijā, gan citviet Eiropā.
Koncertprogrammā apvienota katedrāles varenība un kamermūzikas intīmā gaisotne. Ja līdz šim Lepistö vairāk “dzīvojis” somu tradicionālajā mūzikā, tad šajā programmā ļāvis vaļu savai kaislībai uz džezu (Fiona Tolkingtone, BBC3).
Koncerta programmā diatoniskā akordeona un ērģeļu izpildījumā iekļauta gan tradicionālā, gan mūsdienu ziemeļvalstu tautas mūzika ar nelielu džeza “piesitienu”. Siltajā un bagātīgajā skanējumā var saklausīt gan prieku, gan bēdas, gan žēlastību, gan cerību (Andrjū Kronšovs
“fRoots”).
Markku Lepistö ir studējis tautas mūziku Sibeliusa Akadēmijā, kur 2016. gadā ieguvis doktora grādu. Mikko Helenius absolvējis Baznīcas mūzikas nodaļu Sibeliusa Akadēmijām kā arī studējis bandoneona spēli Parīzē un kompozīciju pie argentīniešu tango mūzikas leģendas
Gustavo Beitelmana.
Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv un kasēs visā Latvijā.

Saites uz mūziķu ierakstiem:
Silta: https://www.youtube.com/watch?v=P_2XqZpeWVU
En skrift i snon https://www.youtube.com/watch?v=UkVvb2nV_5o

Details

Date:
29.11.2024
Time:
19:00 - 20:00
Cost:
€25
Website:
https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/139888
Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux