Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

1991. gada barikāžu aizstāvju atceres pasākums

20.01.2023 @ 15:00 - 15:30

Free
2023. gada janvārī aprit 32 gadi, kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji aizstāvēja valsts brīvību pret militārām akcijām un neatkarības pretiniekiem.
20. janvārī plkst. 15.00 Valmierā, pie Barikāžu piemiņas akmens (pie ēkas Rīgas ielā 50), pieminot 1991. gada janvāra notikumus un barikāžu aizstāvjus, ziedus noliks un klātesošos uzrunās Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja, Latvijas Skolu muzeju biedrības vadītāja Ineta Amoliņa, savukārt ar muzikālu sveicienu un atmiņu stāstu piedalīsies Armands Trambickis. Pasākuma laikā tiks iedegts barikāžu laika piemiņas ugunskurs.
20. janvāra vakarā, plkst. 19.00, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā ar koncertprogrammu “Labvakar, Latvija!” viesosies jauktais koris “Maska”.
Nozīmīgu kora repertuāra daļu veido komponistes un vokālās grupas “Latvian Voices” vadītājas Lauras Jēkabsones radītie skaņdarbi, kas veltīti korim “Maska”. Tostarp “Sprediķis Piņķu baznīcā”, kas pirmatskaņots 2022. gada rudenī un veltīts Latvijas brīvības cīnītājiem un pulkedim Jukumam Vācietim, kura mazmazmazbērni dzied korī “Maska”. Starp latviešu komponistu (Jānis Lūsēns, Pēteris Vasks, Ēriks Ešenvalds, Laura Jēkasbsone) skaņdarbiem, kuros caur dzejnieku vārdiem un tautasdziesmām izskan lūgšana par Latviju un mūsu līdzcilvēkiem, koncertprogrammā iekļauti arī divi ārvalstu mūsdienu komponisti – Josu Elberdina (Spānija) “Ave Maria” un ukraiņu komponistes Tetiānas Jašviļi skaņdarbs “Трисвятое” (Lūgšana Svētajai Trīsvienībai), kas veltīts 1945. gadā Japānas pilsētu Hirosimas un Nagasaki atombumbas uzbrukuma upuriem.
Biļetes cena: 5 EUR. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un elektroniski www.bilesuparadize.lv .

Details

Date:
20.01.2023
Time:
15:00 - 15:30
Cost:
Free
Scroll to Top
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux